Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/sites/web/awbbouwgroepbe/www/includes/db.class.php on line 94
Ventilatie | AWB Bouwgroep
 

 Ventilatie C+ en D met warmterecuperatie

Totaalservice of zelf aan de slag

Wij voorzien uw woning zowel bij nieuwbouw als renovatie van een ventilatiesysteem type C+ (www.renson.be)of D met warmterecuperatie. U kunt rekenen op onze totaalservice of zelf de handen uit de mouwen steken. In dit laatste geval leveren wij de materialen en helpen wij u op weg. Bovendien kunt u ons met vragen altijd bereiken. Contacteer ons vandaag nog.

Comair: eenvoudig reinigbaar

Voor onze ventilatiesystemen werken wij samen met het Nederlandse kwaliteitsmerk Comair (www.comair.nl). Deze systemen hebben het grote voordeel dat ze heel gemakkelijk reinigbaar zijn, iets wat u bijna jaarlijks zou moeten doen om uw ventilatie optimaal te laten werken. Bovendien scoren de systemen van Comair bijzonder goed op vlak van EPB: deze systemen garanderen een bijzondere luchtdichtheid voor een optimale verluchting en een zuinig elektriciteitsverbruik.

Wij installeren uitsluitend volgende types ventilatiesystemen:

C+: natuurlijke aanvoer en mechanische afvoer

De aanvoer van verse lucht gebeurt met toevoerroosters. De afvoer verloopt via leidingen die de vervuilde lucht mechanisch naar buiten stuwen. Het ventilatiesysteem C+ beschikt bovendien over een intelligente sturing voor het afvoeren van de lucht. Een bewegingssensor verhoogt het ventilatiedebiet wanneer iemand de ruimte binnenkomt, ofwel meet een sensor op de toevoerroosters de concentratie CO2 in de ruimte. Wanneer deze te hoog ligt, dan verhoogt automatisch het toevoerdebiet van verse lucht.

D: mechanische af- en aanvoer mét warmterecuperatie

Elektrisch aangedreven ventilatoren halen de verse buitenlucht naar binnen. Ook de afvoer vanuit de natte ruimtes verloopt met ventilatoren. De warmterecuperatie zorgt ervoor dat er maximaal warmte wordt gerecupereerd van de lucht die naar buiten gaat. Deze warmte wordt overgedragen op de koelere verse lucht die naar binnen stroomt. In de zomer werkt dit systeem andersom en biedt het verkoeling. Door de warmterecuperatie is er wel nood aan een centrale af- en aanvoer.